Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 18:04

Δράση πρόληψης και αγωγής στο ΚΑΠΗ του Δήμου Αμφιλοχίας (Δευ 15/4/2024 10:00)

Ο Δήμος Αμφιλοχίας έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη ενός δικτύου υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους σχεδιάζει μέσα από τις κοινωνικές δομές του και συνεργασίες δράσεις πρόληψης, αγωγής υγείας και ενημέρωσης προσιτές σε κάθε πολίτη και ιδιαίτερα σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας.

Στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Άνοιας Άρτας της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα σε άτομα που ανήκουν στην υψηλή ομάδα κινδύνου να εκδηλώσουν άνοια ή που έχουν εκδηλώσει και αδυνατούν να μετακινηθούν, να ενδυναμωθούν, να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα και ενημέρωση δημιουργώντας, έτσι και μια γέφυρα διασύνδεσης με άλλες υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.

Για τον σκοπό αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που τιμάται τον Απρίλιο, η κινητή μονάδα του Κέντρου Ημέρας με την επιστημονική ομάδα της θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 10:00 π.μ. στο ΚΑΠΗ του Δήμου Αμφιλοχίας, το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά άτομα τρίτης ηλικίας.

Η δράση θα ξεκινήσει με μια σύντομη ενημέρωση γύρω από ζητήματα της άνοιας και θα ακολουθήσει το πρόγραμμα νοητικής ενδυνάμωσης, το οποίο απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη εξεταστεί με σύντομο έλεγχο μνήμης  (screening test) από τους επαγγελματίες υγείας της Κινητής Μονάδας.

Η δράση περιλαμβάνει δημιουργία ομάδων πρόληψης-νοητικής ενδυνάμωσης και ασκήσεις ενίσχυσης μνήμης με μέγιστο αριθμό ατόμων συμμετοχής τα 10 άτομα.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 5 συναντήσεις, με διάρκεια μίας ώρας η κάθε συνάντηση.

Στόχος της δράσης είναι η έννοια της αξιοπρεπούς και αυτόνομης διαβίωσης ηλικιωμένων συνανθρώπων μας με άνοια να γίνει πραγματικότητα.

agrinionews.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα