Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 15:47

διαΝΕΟσις: Διαδικτυακή Συζήτηση "Διαχείριση Φαρμάκων Στην Ελλάδα" (Πέμπτη 21/3 στις 18:00)

Δημόσια Διαδικτυακή Συζήτηση Για Τη Διαχείριση Φαρμάκων Στην Ελλάδα

 

Το 26ο diaNEOsis Live θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 18:00 (Εγγραφή)

 

 

& ακόμα:

 

 

diaNEOsis Podcasts: To Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο Με Απλά Λόγια

 

 

Στο νέο, 26ο επεισόδιο της σειράς podcasts "Με Απλά Λόγια", συζητάμε με τον ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη.

H διαΝΕΟσις την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 στις 18:00 διοργανώνει μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τη διαχείριση των φαρμάκων στην Ελλάδα. Η συζήτηση πραγματοποιείται με αφορμή τη δημοσίευση της σχετικής έρευνας κοινής γνώμης της οργάνωσης GIVMED, με την επιστημονική επιμέλεια της διαΝΕΟσις και του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας.

Πόσα φάρμακα έχουν οι Έλληνες στο σπίτι τους; Πώς διαχειρίζονται τα φάρμακα που τους περισσεύουν και πόση είναι η σπατάλη; Από την άλλη πλευρά, ποια εμπόδια αντιμετωπίζουν οι πολίτες σχετικά με την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται;

Στη συζήτηση, την έναρξη της οποίας θα χαιρετίσει ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και την οποία θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Ηλίας Νικολαΐδης συμμετέχουν οι:

- Βασιλική Βακουφτσή, Πρόεδρος ΔΣ της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας
- Ιωάννα Δημητρακοπούλου-Κουταβά, Διευθύντρια της οργάνωσης GIVMED
- Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας
- Μιχάλης Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ)

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση εδώ.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Διαβάστε περισσότερα
 
Πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Ποιος είναι ο ρόλος του στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ποιος είναι ο ρόλος των ευρωβουλευτών και πώς η δράση τους στο ευρωκοινοβούλιο επηρεάζει τις ζωές των πολιτών;

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δίνει ο ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μίλησε για τη σημασία του θεσμού στο 26ο επεισόδιο της σειράς podcast "Με Απλά Λόγια". Ο κ. Παπαδημούλης εξηγεί αναλυτικά στον Θοδωρή Γεωργακόπουλο την πολύπλοκη λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, 3 φοιτητές του EU Youth Hub του ΕΛΙΑΜΕΠ έκαναν ερωτήσεις στον Δημήτρη Παπαδημούλη για ζητήματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο μέλλον της.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ:
Ολόκληρη η συζήτηση με τον Ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη
Ή να την ακούσετε εδώ:
Με Απλά Λόγια - PODCAST
Επίσης, μπορείτε να βρείτε:
  • Όλες τις έρευνες, την αρθρογραφία και τις δράσεις της διαΝΕΟσις για θέματα που αφορούν στην ΕΕ, εδώ
  • Όλη την ερευνητική δραστηριότητα της διαΝΕΟσις για τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα, εδώ
Μπορείτε επιπλέον να δείτε την επιρροή όλων των ευρωβουλευτών, στην πλατφόρμα μέτρησης επιρροής των μελών του Ευρωκοινοβουλίου, εδώ.

Τέλος, μην ξεχάσετε να γραφτείτε συνδρομητές στο podcast της διαΝΕΟσις στο Spotify, εδώ
ή στα Apple Podcasts, εδώ
ή στα Google Podcasts, εδώ
(ή όπου αλλού ακούτε podcasts)

...και στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube, εδώ.

Όλα τα προηγούμενα επεισόδια της σειράς "Με Απλά Λόγια" είναι διαθέσιμα εδώ
 
Μόλις κυκλοφόρησε το όγδοο κατά σειρά τεύχος της ετήσιας έκδοσης της διαΝΕΟσις στο οποίο μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένη τη δραστηριότητα του οργανισμού το 2023 με συνοπτικό και εύληπτο τρόπο.

Το 2023 η διαΝΕΟσις δημοσίευσε 17 άρθρα, ένα βιβλίο, ένα περιοδικό, 27 νέα βίντεο και 15 επεισόδια podcasts στο πλαίσιο της δεύτερης σεζόν της σειράς "Με Απλά Λόγια". Επίσης, δημοσίευσε συνολικά 11 καλά τεκμηριωμένες
μελέτες και κείμενα πολιτικής, που χαρτογραφούν και πλαισιώνουν μια σειρά από μικρότερα ή μεγαλύτερα ζητήματα, παρέχοντας παράλληλα κατευθύνσεις για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Μέσα από τη δράση της, η διαΝΕΟσις επιχείρησε να συμβάλει στον δημόσιο διάλογο και να προβληματίσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της σημερινής αβεβαιότητας.

Μπορείτε να βρείτε το νέο τεύχος "Έρευνες 2023" στο e-shop της διαΝΕΟσις.
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα