Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 13:09

Α Κατανυκτικός Εσπερινός: Κυριακή της Τυρινής - Εσπερινός της Συγγνώμης (Κυρ 17/3/2024)

Από την προσεχή Κυριακή της Τυρινής και κάθε Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα, τελείται στους Ιερούς Ναούς η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού.

Την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου 2024 ο Α´ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος ονομάζεται και Εσπερινός της Συγγνώμης, επειδή κατά τη διάρκειά του οι χριστιανοί ανταλλάσσουν τον ασπασμό της συγγνώμης, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον στην αρχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελεσθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ως εξής:

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, ώρα 18:30’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και θέμα: «Σαρακοστή 2024: Μια ακόμα ευκαιρία· ίσως η τελευταία».

Στο Αγρίνιο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, ώρα 18:30’, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Προσευχή: δωρεά του Θεού και προνόμιο του ανθρώπου».

Στην Αμφιλοχία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Καλλιάφα, Εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και θέμα: «Λύχνος τοῖς ποσί μου γενοῦ ὁ Θεός».

Στον Αστακό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Παύλο Ντανά, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και θέμα: «Ένα ευχάριστο πάθος».

Στην Βόνιτσα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Βέττα, Αρχιερατικό Επίτροπο Βονίτσης και θέμα: «Ἔφθασε νῦν, εἰσῆκται ὁ τῶν ἀγώνων καιρός, τό τῆς Νηστείας στάδιον».

Στο Θέρμο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώρα 17:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Ράπτη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και θέμα: «Αρχή πνευματικών αγώνων».

 

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα