Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 22:19

Διαδικτυακή εκδήλωση της ΔΟΕ για τη «σχολική αποτυχία» (Κυρ 25/2/2024 18:30)

Σε νέα διαδικτυακή εκδήλωση προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 6.30μμ με θέμα «Η επίδραση των εφαρμοζόμενων εκπαιδευτικών πολιτικών και των κοινωνικών/εκπαιδευτικών ανισοτήτων, στη σχέση των μαθητών με τη γνώση και τη “σχολική αποτυχία”».

Όπως αναφέρει η ΔΟΕ: «Στο πλαίσιο του αγώνα μας για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου ξεκίνησε η υλοποίηση του τρίτου κύκλου των δράσεων/ διαδικτυακών εκδηλώσεων που έχουν διατυπωθεί στα ενιαία κείμενα και έχουν αναρτηθεί από τις σχολικές μονάδες. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί το 27ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο (σε συνεργασία με την Παγκύπρια Ομοσπονδία) στην Αλεξανδρούπολη, με πολύ σημαντικές εισηγήσεις και με την παρουσίαση της τελευταίας έρευνας της Δ.Ο.Ε. για το εργασιακό άγχος και την εργασιακή εξουθένωση καθώς και η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Οι όροι διαβίωσης και οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών. Η επίδρασή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, τη διδασκαλία και τη μάθηση».

Εισηγητές:

1. Τάσος Λιάμπας, Καθηγητής του  Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ .

2. Χρήστος Τουρτούρας, Επ. Καθηγητής του  Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ .

3. Γιώργος Τσιάκαλος, Ομ. Καθηγητής του  Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.

Η Εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο youtube στον σύνδεσμο:

https://youtube.com/live/OtTkknykPjM?feature=share».

 

Επίσης η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του τετράτομου έργου καταγραφής της 100χρονης Ιστορίας της, το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024 στις 17:30 στο ιστορικό κτήριο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα).

Πηγή: ertnews.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα