Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 14:46

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει ημερίδα με θέμα Simplified Early Action Protocol – Greece Extreme Heat την Τετάρτη (21/2/24 16:00) ζωντανά στο κανάλι YouTube του Ε.Ε.Σ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει ημερίδα με θέμα Simplified Early Action Protocol – Greece Extreme Heat την Τετάρτη (21/2/24 16:00) ζωντανά στο κανάλι YouTube του Ε.Ε.Σ

Θεματολογία - Εισηγητές:

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός λαμβάνοντας υπόψη τις μεταβολές του κλίματος και τις συνέπειες από τις ακραίες μεταβολές των μετεωρολογικών συνθηκών σε περιβαλλοντικό επίπεδο και στην ανθρώπινη υγεία λαμβάνει πρωτοβουλίες έγκαιρης δράσης προκειμένου να περιορίσει τις δυσμενείς συνέπειες που μπορεί να εμφανιστούν.

Σε αυτό το πλαίσιο και σε συνεργασία με τον IFRC υλοποιεί το απλοποιημένο πρωτόκολλο έγκαιρης δράσης «Ελλάδα – Ακραία Ζέστη».

Η ανάλυση των κινδύνων επέδειξε ότι οι άνθρωποι που ζουν σε αστικές περιοχές πλήττονται περισσότερο από την αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος – καύσωνες. Πρόκειται για μια σιωπηλή κατάσταση έκτακτης ανάγκης με αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνίας ,την οποία ο Ε.Ε.Σ. τάχιστα εντόπισε, αξιολόγησε και ενεργοποιεί ένα έγκαιρο πλάνο ετοιμότητας.

Μέσα από πλειάδα δράσεων υλοποιείται την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 16.00 η εκπαιδευτική διαδικτυακή ημερίδα όλων των Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. με σκοπό την αρτιότερη και εμπεριστατωμένη εκπαίδευση του προσωπικού, των εθελοντών και πολιτών σε θέματα που δημιουργούνται από την ακραία άνοδο της θερμοκρασίας.

Την διαδικτυακή ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

  1. Ηλίαση – Θερμοπληξία – Θερμική εξάντληση . Πρώτες βοήθειες και μέτρα πρόληψης . Μαρία Σταματοπούλου Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αργούς .
  2. Ορθοπεταλιές με ασφάλεια . Ζεκή Μεμέτ Αλή Διευθυντής Εκπαίδευσης Τομέα Σαμαρειτών –Διασωστών – Ναυαγοσωστών.
  3. Η προσέγγιση της ευαλωτότητας : Διαχείριση και ενδυνάμωση των ευάλωτων ομάδων, μέσα από τα προγράμματα του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ. Πηνελόπη Μιχαηλίδου Κοινωνική Λειτουργός Προϊσταμένη Υπηρεσίας Μελέτης

,Ανάπτυξης και Συντονισμού προγραμμάτων Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ.

Η διαδικτυακή ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του YouTube του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εδώ:

https://youtube.com/live/DJ81caDLzko

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα