Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 14:29

Και στο Αγρίνιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προγραμματισμού ENIGMA (Κυρ 17/12/2023 10:00-13:00)

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 - 13:00  πραγματοποιείται  η δεύτερη έκδοση του ετήσιου Πρωταθλήματος Προγραμματισμού en[i]gma στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ και  του Τμήματος  Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Χρησιμοποιώντας τη λογική και την υπολογιστική τους σκέψη, παιδιά 10-18 ετών διαγωνίζονται για να βρουν τη γρηγορότερη λύση σε μια ποικιλία προκλήσεων, χρησιμοποιώντας τον προγραμματισμό ως το κύριο εργαλείο.

Ο en[i]gma είναι ένας διασκεδαστικός και δημιουργικός τρόπος ώστε τα παιδιά να  εξερευνήσουν τις δυνατότητες που παρέχει o προγραμματισμός  στην επίλυση προβλημάτων. Όταν συμμετέχουν  στον διαγωνισμό, γίνονται αυτόματα μέλη  μιας μοναδικής παρέας με κοινά ενδιαφέροντα. Μια κοινότητα όπου όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: το πάθος για τον πειραματισμό με την τεχνολογία.

Φέτος θα διεξαχθεί παράλληλα σε Αγρίνιο  στην αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ Αιτ/νίας, στην Αθήνα (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, ΕΜΠ),  στις Σέρρες (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, ΔΙ.ΠΑ.Ε.)

Η διοργάνωση ανήκει  στο GRIQ Foundation και το MAKERLAB.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του διαγωνισμού https://www.enigma.cc

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα