Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 15:52

Πρόσκληση από την Αριάδνη Δάντε για ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής με προορισμό τη Λαπωνία (Σαβ 16/12/2023 17:00)

Η Μηχανικός Πληροφορικής και συγγραφέας Αριάδνη Δάντε (Ευτυχία Σαμαρτζοπάνου), ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Νομού Αιτωλοακαρνανίας Θεόδωρος Τσιλίκας και τα μέλη της ομάδας «Το σεντούκι του παππού», σας προσκαλούν το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 17:00, στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στο Αγγελόκαστρο, για ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής με προορισμό τη Λαπωνία.

Ο Δεκέμβριος είναι ίσως ο πιο εορταστικός μήνας του χρόνου. Μικροί και μεγάλοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν τη γέννηση του Θεανθρώπου και τα παιδιά αδημονούν για την έλευση του Αι Βασίλη και των δώρων τους.

«Κούκλες, τρενάκια, πλήθος παιχνίδια, δώρα και όμορφα στολίδια, όλα με τέχνη είναι φτιαγμένα και από τον Άγιο Βασίλη βαμμένα.», μας εξιστορεί η νεράιδα Σιβ από το Ροβανιέμι και η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε αναλαμβάνει να συστήσει στο κοινό όλους τους ήρωες του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Η Ανάσσα του Πάγου», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη και να σκορπίσει στο Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τη χριστουγεννιάτικη μαγεία και πολλά χαμόγελα.

Οι δύο οικοδεσπότες και τα μέλη της ομάδας «Το σεντούκι του παππού» συνεργάζονται στην αφήγηση του παραμυθιού της Ανάσσας του Πάγου και φιλοδοξούν να συμπαρασύρουν όλους τους φίλους των παραμυθιών στον κόσμο της δημιουργικής γραφής.

Στο εργαστήρι του Σαββάτου οι καλεσμένοι θα δημιουργήσουν το δικό τους γράμμα σε έναν ήρωα από το παραμύθι της βασίλισσας Ανάσσας και θα ταξιδέψουν με τη δύναμη της φαντασίας τους στο δικό τους μέλλον.

Παρακαλούνται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι για ανταλλαγή.

 

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα