Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 09:12

Συναντήσεις της Ενοριακής Σχολής Γονέων στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου (Δευ 13 & 20/11 - Δευ 4 & 18/12/2023 18:30)

Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας 

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί μας ,

Με την ευλογία και την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ.Δαμασκηνου στην ενορία μας θα λειτουργήσει, πέραν των άλλων πνευματικών μας εκδηλώσεων, κατά το φετινό εκκλησιαστικό έτος και Σχολή Γονέων. Σκοπός της λειτουργίας της είναι η κατάρτιση, στήριξη και ενίσχυση των  νέων μας στον υψηλό και υπεύθυνο ρόλο τους ως γονέων  και συζύγων  σε μια εποχή, που ο ιερός θεσμός της οικογένειας βάλλεται από πολλές κατευθύνσεις. 

Οι συναντήσεις της ενοριακής μας Σχολής Γονέων θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελιστρίας (άνωθεν του χώρου των συσσιτίων) κάθε Δευτέρα και ώρα 6.30 μ. μ. Θα περιλαμβάνουν σύντομη ομιλία στο πρώτο μέρος της από έμπειρους επιστήμονες και στο δεύτερο μέρος τους θα γίνεται ελεύθερη συζήτηση πάνω στο θέμα που αναπτύχθηκε με τη συμμετοχή του π. Κωνσταντίνου Καντάνη.  Υπεύθυνος συντονιστής της ενοριακής Σχολής Γονέων θα είναι ο θεολόγος κ. Φώτιος Μάλαινος.    

Συνάντηση δεν θα έχουμε κατά τις ημερομηνίες, που η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως θα πραγματοποιεί τις συναντήσεις για όλη την πόλη του Αγρινίου στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53), σύμφωνα με το πρόγραμμα που ήδη κυκλοφόρησε. Κατά τις ημερομηνίες αυτές(που πάντα θα συμπίπτουν Δευτέρα), καλούμαστε να δίνουμε το «παρών» στην κεντρική συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως στο επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023, ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

1η συνάντηση, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023.

Τέλεση Αγιασμού

Ομιλητής: κ. Φώτιος Μάλαινος, θεολόγος-Φιλόλογος τ. Διευθυντής Λυκείου Θέμα: «Η αξία και η τέχνη της συμβουλής κατά τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ιδιαίτερα στην περίπτωση των παιδιών»

2η συνάντηση, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 18:30

Ομιλήτρια: κ. Σταυρούλα Κάτσου-Καντάνη, θεολόγος-Συγγραφέας.

Θέμα: «Η Παναγία ως μητέρα».

3η συνάντηση, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 18:30

Ομιλητής: π. Κωνσταντίνος Καντάνης, θεολόγος-Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου 

Θέμα: « Ευλογημένη υπακοή και ευλογημένη ανυπακοή στους γονείς: δύο αντίθετα παραδείγματα»

4η συνάντηση, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 18:30

Σύντομη εισήγηση από τον κ. Φώτιο Μάλαινο για την επικείμενη εορτή των Χριστουγέννων. Επίκαιροι ψαλμοί από τους Ιεροψάλτες της ενορίας μας.

Προσφορά γιορτινού κεράσματος.

Κλείσιμο της συνάντησης με ευχές από τον π. Κωνσταντίνο Καντάνη και ομαδικό ψάλσιμο των Χριστουγεννιάτικων καλάντων.

 

Για το πρόγραμμα των συναντήσεων μας μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα ενημερωθείτε εγκαίρως με δεύτερο ενημερωτικό σημείωμα.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 09:14
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα