Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 14:55

Ο Ιούλιος κλείνει με δυνατές και παραδοσιακές εκδηλώσεις στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας (Τρι 25 - Δευ 31/7/2023)

Τα Ταξίδια Πολιτισμού - Καλοκαιρινά Ραντεβού Του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας υπόσχονται ένα δυνατό κλείσιμο Ιουλίου με  όμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις που στηρίζει το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του δήμου Ακτίου Βόνιτσας σας και έχει κυρίως ως μπροστάρηδες και διοργανωτές Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου μας 

Ξεκινάμε σήμερα 25 Ιουλίου παραμονή της Αγίας Παρασκευής με 3 εκδηλώσεις.

Στις 21:00  σε ένα υπέροχο νέο κατασκευασμένο πεζόδρομο μετά το παρκινγκ του λιμανιού και κάτω από το κάστρο της Βόνιτσας μία ακόμη συναυλία της Φιλαρμονικής Ακτίου Βόνιτσας είναι γεγονός. Τα παιδιά της Φιλαρμονικής θα μας ταξιδέψουν σε υπέροχες μελωδίες. 

Στην Κωνωπίνα  ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Κωνωπίνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στα πλαίσια του εορτασμού  της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι με τραπέζωμα, χορευτικά και ζωντανή δημοτική ορχήστρα με την Βαγγελιώ Χρηστιά και τον Βασίλη Παπαδογιώργο. Το γλέντι θα ξεκινήσει γύρω στις 21:00 με  21:30

Στην Κομπωτή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κομπωτής «Η Τορυβεία»  θα πραγματοποιήσει ύστερα από αρκετά χρόνια το καθιερωμένο γλέντι στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στην Παλιά Κομπωτή. Ήρθε η ώρα να βρεθούμε όλοι μαζί ξανά, να γλεντήσουμε με την ψυχή μας και να  περάσουμε ένα όμορφο βράδυ σε ένα γλέντι παλιακό με φαγητό για όλους. Η Ορχήστρα του Νίκου Βλαχοδήμου από τις 21:30 και μετά θα απογειώσει το κέφι. 

Στις 26 Ιουλίου μετά τον εσπερινό και την Λιτανεία της Αγίας Παρασκευής Παλαίρου θα ακολουθήσουν χοροί στην Κεντρική Πλατεία Παλαίρου.

Στις 28 και 29 Ιουλίου μεταφερόμαστε στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας. Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου “Ο Άγιος Νικόλαος” διοργανώνει διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού.

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει την Παρασκευή 28 Ιουλίου το Αφιέρωμα στο Πόντο με παρουσίαση βιβλίου, χορευτικά και ποντιακή μουσική βραδιά σε ένα ξεχωριστό και όμορφο γλέντι.

Οι εκδηλώσεις το Σάββατο 29 Ιουλίου περιλαμβάνουν παρουσιάσεις βιβλίων, χορευτικά τμήματα διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων και γλέντι μέχρι πρωίας με Λαικοδημοτική ορχήστρα. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν  και τις δύο ημέρες στις 21:30  στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου.

Οι εκδηλώσεις για τον Ιούλιο κλείνουν στην Βόνιτσα. Την Κυριακή 30 Ιουλίου και την Δευτέρα 31 Ιουλίου ο σύλλογος Γυναικών Βόνιτσας και το Χορευτικό του τμήμα “Το Ανακτόριο” διοργανώνει για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας του κ. Λάμπρου Τζόκα με την συμμετοχή χορευτικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας της  Πρέβεζας και Λευκάδας.

Στόχος μας ως Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  είναι στήριξη αυτού του Φεστιβάλ έτσι ώστε να καθιερωθεί και να προβάλει τον τόπο μας και την παράδοσης μας μέσα από τους χορούς και την μουσική. Το διήμερο θα πραγματοποιηθεί στην Παραλία της Βόνιτσας στον χώρο της Πλατείας Δημαρχείου.

Να τονίσουμε ότι όλες οι εκδηλώσεις θα είναι με ελεύθερη είσοδο

image 03

image 04

image 02

image 06

image 07

 

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα