Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 20:43

Ενημερωτική δράση για την άνοια στην Αμφιλοχία (Παρ 14/7/2023 10:30 πμ)

Ενημερωτική δράση για την άνοια θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου στην Αμφιλοχία, στην αίθουσα του δημαρχείου.

Πρόκειται για μία δράση που συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, το Κέντρο Ημέρας και την Κινητή Μονάδα για άτομα με άνοια στην Άρτα, την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και με την συμμετοχή του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αμφιλοχίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – πρόσκληση στην εκδήλωση από το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας:

«Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 14-07-23 και ώρα 10.30 πμ στην Αίθουσα του Δημαρχείου Αμφιλοχίας, στη Δράση που συνδιοργανώνει το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας με το Κέντρο Ημέρας και την Κινητή Μονάδα για άτομα με άνοια στην Άρτα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και με την συμμετοχή του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αμφιλοχίας, ενημερωτική Δράση για την Άνοια που θα περιλαμβάνει και σύντομη αξιολόγηση μνήμης για άτομα άνω των 60 ετών. Η άνοια θεωρείται πλέον η μάστιγα του 21ου αιώνα, με 160.000 άτομα να πάσχουν από άνοια και 280.000 άτομα από ήπια νοητική διαταραχή στην Ελλάδα σήμερα.

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 και ώρα 10.30 π.μ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων (Αμφιθέατρο) του Δήμου Αμφιλοχίας.

Συγκεκριμένα, ο Ψυχίατρος, Δρ Νίκος Μπιλανάκης, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας Άρτας, θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για την άνοια, με έμφαση στα πρώτα συμπτώματα, στη σημασία της έγκυρης και έγκαιρης διάγνωσης, στην αντιμετώπιση της νόσου και στα νέα επιστημονικά δεδομένα αναφορικά με την άνοια. Στη συνέχεια, η Δρ Αρετή Ευθυμίου, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας για την άνοια στη Άρτα, θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις διαταραχές μνήμης και θα μιλήσει για στρατηγικές ενδυνάμωσης της μνήμης.

Στο τέλος των ομιλιών, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν μπορούν να κάνουν μια σύντομη αξιολόγηση μνήμης. Η αξιολόγηση θα διεξαχθεί με χρήση ειδικών νευροψυχολογικών δοκιμασιών από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας που στελεχώνουν την Κινητή Μονάδα Άνοιας, κα Θεοδώρα Γκούβα, Κοινωνική Λειτουργό, κα Ερμιόνη Κανιώρη, Ψυχολόγο και κα Ευθυμία Πλακούτση, Νοσηλεύτρια.

Ευχαριστούμε θερμά την Επιστημονικά Υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας για την άνοια στη Άρτα, κα Ευθυμίου για την άψογη συνεργασία και τη συμβολή της στην προετοιμασία της Δράσης, τον κ. Μπιλανάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Ημέρας για την άνοια στη Άρτα για την συμβολή του στην συγκεκριμένη Δράση καθώς επίσης και τις συνεργάτιδές τους κυρίες Γκούβα, Κανιώρη και Πλακούτση.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Γιάννη Καρβέλη για την άμεση έγκριση των αιτημάτων μας σχετικά με την ενημερωτική αυτή Δράση για την Άνοια, όπως και σχετικά με την λειτουργία του Ιατρείου Μνήμης στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας σε μηνιαία βάση».

agrinionews.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα