Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 12:08

Μεσολόγγι: Η 1η μαθητική γιορτή χάρη στη συνεργασία Messolonghi by Locals με επτά σχολεία (Τετ 28/6/2023 21:00)

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στην πλατεία Ραζηκότσικα, από τον οργανισμό Messolonghi by Locals σε συνεργασία με 7 σχολεία του Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί η 1η μαθητική γιορτή συνεργασίας και δημιουργίας

Η ανακοίνωση :

Μία μεγάλη γιορτή διοργανώνεται την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 21:00, στην πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα, πρώην πλατεία Κέννεντυ.

Πρόκειται για την 1η μαθητική Γιορτή συνεργασίας και δημιουργίας από τον οργανισμό Messolonghi by Locals σε συνεργασία με 7 σχολεία του τόπου, τα οποία συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Χαράσσοντας τη ζωή του ψαρά”.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί βίωσαν την ζωή των ψαράδων μέσα από δραστηριότητες όπως είναι η βαρκάδα στη λιμνοθάλασσα, το ψάρεμα και το πάστωμα ψαριών.

Με βιωματικό τρόπο γνώρισαν την παραδοσιακή αλιεία στην Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού και στην συνέχεια μέσω της τέχνης της χαρακτικής δημιούργησαν τα δικά τους έργα εμπνευσμένα από τις εμπειρίες που βίωσαν..

Τώρα έχει σειρά η γιορτή μας! Μια γιορτή με εκθέσεις και δημιουργίες των παιδιών, με ζωντανή μουσική, με γαστρονομία και πολλά άλλα!

Η δράση είναι μία συνεργασία των σχολείων: 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, Γυμνάσιο Αιτωλικού, 1ο Λύκειο Μεσολογγίου, 2ο Λύκειο Μεσολογγίου, 1 ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, ΓΕΛ Ευηνοχωρίου και του Messolonghi by Locals.

Το πρόγραμμα Χαράσσοντας τη ζωή του ψαρά ήταν υπό την αιγίδα και επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

sinidisi.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα