Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 22:13

Ερασιτεχνικός διαγωνισμός παραδοσιακής πίτας στο Ματσούκι Αγρινίου (Σαβ 24/6/2023 20:30)

Στo πλαίσιo του Riverview Festival 2023 θα πραγματοποιηθεί ερασιτεχνικός διαγωνισμός μαγειρικής με τιμώμενο πιάτο την «παραδοσιακή πίτα» το Σάββατο 24 Ιουνίου στο Ματσούκι Αγρινίου. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλες και όλοι όσοι αγαπούν την παραδοσιακή κουζίνα σαν φυσικά πρόσωπα αλλά και οι πολιτιστικοί σύλλογοι.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού του τόπου και η ενθάρρυνση των κατοίκων του για τη δημιουργία συνεταιρισμών τοπικών προϊόντων που κατ’ επέκταση θα συμβάλουν με θετικό πρόσημο στην τοπική οικονομία.

Οι τρείς καλύτερες συμμετοχές θα λάβουν τιμητικό έπαινο και δώρα. Υπεύθυνη για την αξιολόγηση των παραδοσιακών πιτών θα είναι η κριτική επιτροπή που θα συσταθεί από τον Αγρινιώτη Chef Γιάννη Μπαλωμένο, Β’ Αντιπρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας και βράβευσης των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/6 στις 20:30 στο χώρο του Φεστιβάλ στο Ματσούκι Αγρινίου η οποία θα συνοδευθεί απο ενημερωτική εκδήλωση για τη “Βιώσιμη Γαστρονομία” με εξειδικευμένους ομιλητές και από σχετικές δραστηριότητες για παιδιά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τον Παύλο Μπερμπερίδη και την ορχήστρα του.

Για πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του διαγωνισμού και τη δήλωση συμμετοχής καλέστε στο 6947154701 (Ιωάννης Μπαλωμένος-Chef). Για πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ γενικότερα καλέστε στο 6948125496.

Ο «Ερασιτεχνικός διαγωνισμός παραδοσιακής πίτας» τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας”.

agrinionews.gr

 
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα