Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 13:58

διαΝΕΟσις - Νέο Podcast: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μας μιλά "με απλά λόγια" για το Σύνταγμα της Ελλάδας (Πεμ 23/2/2023 18:00)

diaNEOsis Podcasts: Το Σύνταγμα Της Ελλάδας Με Απλά Λόγια 

Στο δέκατο μέρος της νέας σειράς podcasts, συζητάμε με τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Ευάγγελο Βενιζέλο για το Σύνταγμα της Ελλάδας.

& ακόμα

Μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για τους
ευρωπαϊκούς πόρους στην Ελλάδα σε συνεργασία με το ΕΝΑ την Πέμπτη 23/2 στις 18:00 (zoom link).
 

Στο νέο, δέκατο επεισόδιο της σειράς diaNEOsis Podcasts - "Με Απλά Λόγια" ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου (και πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε τρεις κυβερνήσεις, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και υπουργός) Ευάγγελος Βενιζέλος συζητά με τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο, Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις, για τις λεπτομέρειες και την ιστορία του Συντάγματος της Ελλάδας, με απλά λόγια.

Γιατί πρέπει μια χώρα να έχει "Σύνταγμα"; Ποιος ο ρόλος του και ποιά η σχέση του με τους απλούς νόμους; Πώς φτιάχνεται ένα Σύνταγμα, και πώς αναθεωρείται; Και μήπως υπάρχουν μέσα στο ελληνικό Σύνταγμα ρουσφέτια;

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ:

Ολόκληρη η συζήτηση με τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ή να την ακούσετε εδώ:
Με Απλά Λόγια - PODCAST
Τέλος, μην ξεχάσετε να γραφτείτε συνδρομητές στο podcast της διαΝΕΟσις στο Spotify, εδώ
ή στα Apple Podcasts, εδώ.
ή στα Google Podcasts, εδώ. (ή όπου αλλού ακούτε podcasts)
...και στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube, εδώ.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου, υποδεχόμαστε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων Μιχάλη Αργυρού, για να κουβεντιάσουμε για την ελληνική οικονομία με απλά λόγια. 
H διαΝΕΟσις και το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ συνδιοργανώνουν δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ & άλλοι ευρωπαϊκοί πόροι: Δυνατότητες, Προκλήσεις & Προοπτικές για την Ελλάδα", την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 στις 18:00.

Η συζήτηση για τους ευρωπαϊκούς πόρους που θα έχει διαθέσιμους η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, θα διαμορφωθεί γύρω από τα παρακάτω τέσσερα ερωτήματα: Ποιος είναι ο υφιστάμενος σχεδιασμός; Ποια η εξέλιξη της υλοποίησης; Ποιο είναι το αναμενόμενο αποτύπωμα; Υπάρχει εναλλακτική προσέγγιση;

Στη συζήτηση, την έναρξη της οποίας θα χαιρετίσoυν ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου και ο Γενικός Διευθυντής του ΕΝΑ Παναγιώτης Σκευοφύλαξ, και θα συντονίσει η Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις Φαίη Μακαντάση, θα συμμετέχουν οι:
  • Δημήτρης Σκάλκος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων
  • Νικόλαος Μαντζούφας, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, Υπουργείο Οικονομικών
  • Ευγενία Φωτονιάτα, Συντονίστρια Κύκλου Οικονομικής & Κοινωνικής Ανάλυσης ΕΝΑ, πρ. Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ & ΤΣ
  • Παναγιώτης Κορκολής, Υπεύθυνος Ανάπτυξης ΕΝΑ, πρ. Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ
Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, εδώ.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το πιο πρόσφατο τεύχος της ετήσιας έκδοσης της διαΝΕΟσις ΕΡΕΥΝΕΣ κυκλοφορεί και περιλαμβάνει σε συμπυκνωμένη και ευανάγνωστη μορφή όσα κάναμε το 2021.

Το 2021, η διαΝΕΟσις δημοσίευσε συνολικά 16 έρευνες, 10 κείμενα πολιτικής, 29 άρθρα και 3 βιβλία. Τα περισσότερα από αυτά είχαν σχέση με την ελληνική κοινωνία και οικονομία στον καιρό της πανδημίας, καθώς και με το πώς η Ελλάδα μπορεί να προσαρμοστεί
για να αντιμετωπίσει καλύτερα τις προκλήσεις του μέλλοντος. Από την κλιματική αλλαγή μέχρι την αξιοποίηση της διασποράς, και από την κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα μέχρι το θέμα της τεχνικής εκπαίδευσης και της κατάρτισης ενηλίκων, η διαΝΕΟσις επιχείρησε να ξεχωρίσει σημαντικά θέματα, να τα αναλύσει και να συνεισφέρει τεκμηριωμένες προτάσεις πολιτικής.

Μπορείτε να βρείτε το τεύχος στο e-shop της διαΝΕΟσις και στα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία. Κοστίζει €5.
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα