Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2026 18:14

Έκθεση τοπικής γαστρονομίας στο Άνω Κεράσοβο: Το κάστανο στο επίκεντρο της παράδοσης (Παρ 16 - Κυρ 18/10/2026)

Με αφορμή τον Οκτώβρη, τον «Μήνα του Κάστανου», ο Σύλλογος των Απανταχού Άνω Κερασοβιτών «Η Γη του Κάστανου» και η Τοπική Κοινότητα Άνω Κερασόβου, σε συνδιοργάνωση με τον οργανισμό Anima Terra « Οι Δρόμοι της Ελιάς» διοργανώνουν για πρώτη φορά στο Άνω Κεράσοβο μια ξεχωριστή Έκθεση Τοπικής Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων, με επίκεντρο το προϊόν που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον τόπο, το κάστανο.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη και προβολή των τοπικών μας γεύσεων, των προϊόντων, της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ώστε όλα όσα γεννά και δημιουργεί ο τόπος μας να ταξιδέψουν πέρα από τα όρια του χωριού μας και να παρουσιαστούν σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές «υστερα από μια μακρά περίοδο επικοινωνίας και συνεχούς, φιλικής και δημιουργικής συνεργασίας με τους «Οι Δρόμοι της Ελιάς», ξεκινάμε μαζί ένα ταξίδι εξωστρέφειας.

Ένα ταξίδι που έχει στο επίκεντρο του τη γαστρονομία, την πολιτιστική κληρονομιά, την παράδοση, τα τοπικά προϊόντα, το κάστανο και τη μοναδική φυσική ομορφιά του Άνω Κερασόβου.

Μέσα από αυτή την προσπάθεια θέλουμε ο επισκέπτης αυτού του τόπου να γνωρίσει όχι μόνο τις γεύσεις μας, αλλά και την ιστορία, τους ανθρώπους και τον τόπο που βρίσκονται πίσω από κάθε προϊόν.

Να γνωρίσει ένα χωριό που εξακολουθεί να παράγει, να δημιουργεί και να κρατά ζωντανή την παράδοσή του.

Το κάστανο, ένας καρπός βαθιά δεμένος με το Άνω Κεράσοβο και τους ανθρώπους του, γίνεται η αφορμή για να παρουσιάσουμε τον τόπο μας, να αναδειχτεί ιδιαίτερα η ταυτότητα του και να ανοίξουμε νέους δρόμους συνεργασίας, προβολής και εξωστρέφειας».

Πληροφορίες:

16 – 17 – 18 Οκτωβρίου 2026

Κεντρική Πλατεία Άνω Κερασόβου

Έναρξη Έκθεσης: Παρασκευή 16 Οκτωβρίου | 17:00μ.μ.

Σας περιμένουμε να γνωρίσετε, να δοκιμάσετε και να ταξιδέψετε μαζί μας στις γεύσεις, στην παράδοση και στην ομορφιά του Άνω Κερασόβου,

Γεύοντας
1) Αγριογούρουνο με κάστανο
2) Καστανοκεφτεδες
3) Καστανοπιτα

Η τοπική γεύση του Άνω Κερασόβου ταξιδεύει σε ένα παγκόσμιο κοινό… Σας περιμένουμε όλους!

kastano

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 36 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call

Διαφημιστική Προβολή στα site της West Media Group

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα

Εκδηλώσεις Σήμερα

διοσκουροι αγρινιο cafe bbq bar

GENERAL FRIGO TOOLS

ΤΕΝΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

GENERAL FRIGO TOOLS

ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΟΡΟΠΟΙΙΑΣ ΜΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

AMVRAKIA NEW BANNER

ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

MEDITERRANEAN  ROMANTIC LOUNGE MUSIC FOR DINNER, LOVE ,RELAXING AND ROMANCE: 20+1 REAL LOVE SONGS.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ (ΕΛΟΠΥ)

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΡΕΚΑ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ